10 i 11 de novembre: Jornades “Literatura i camps de concentració nazis: Joaquim Amat-Piniella, Primo Levi i Jorge Semprún en perspectiva comparada”

Se celebraran a Barcelona i Manresa

 

El Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb l’Associació Memòria i Història de Manresa, ha organitzat una trobada dels principals especialistes en la personalitat i l’obra dels qui, sens dubte, són els principals representants de la literatura concentracionària als camps nazis, a nivell mundial ─Primo Levi─, espanyol ─Jorge Semprún─ i català ─Joaquim Amat-Piniella.

Les jornades porten per títol “Literatura i camps de concentració nazis: Joaquim Amat-Piniella, Primo Levi i Jorge Semprún en perspectiva comparada i se celebraran el dia 10 de novembre a Barcelona i el dia 11 de novembre a Manresa.

La primera sessió tindrà lloc a l’Ateneu Barcelonès el dia 10 de novembre al matí, amb la participació d’especialistes que han estudiat la vida i l’obra d’aquests tres autors: Philippe Mesnard, Soledad Fox Maura, Marta Marín-Dómine i Sara Brenneis. Mitjançant les seves aportacions es donaran les claus interpretatives fonamentals dels autors estudiats, posats junts per primer cop en aquestes sessions.

La segona sessió tindrà lloc a l’Institut Lluís de Peguera de Manresa el dia 11 de novembre a la tarda i comprendrà dos blocs. La primer part se centrarà en la literatura concentracionària, K.L. Reich i el manresà Joaquim Amat-Piniella, amb Sara Brenneis, Josep Alert i David Serrano. Tot seguint es debatrà en una taula rodona sobre “Pedagogia i literatura concentracionària”, amb la participació de tots els ponents i el manresà Pep Castilla. Moderarà la taula Emidgi Subirats. El debat se centrarà en el vessant pedagògic de la literatura concentracionària, a partir de les obres de Levi, Semprún i Joaquim Amat-Piniella, en qui se centrarà especialment.

La sessió serà també un espai per compartir experiències didàctiques que s’apliquen a centres de secundària i batxillerat del territori català.

Trobareu el programa i el formulari d’inscripció a les jornades en aquest enllaç: https://bit.ly/3FcR4CD

 

 

Buscar a tot memoria.cat