Treballadores a la presó (vaga anterior a la del 1946?)

Entrevista a Laura Sanmiquel Codina (Manresa, 1924-2021) i Pepita Burgués Burgués (Manresa, 1927), treballadores de la Fàbrica Nova (entrevista realitzada el 14/10/2006).

 

Paquita Burgués: Però com que representa que érem molt joves, no ens fixàvem massa amb el que les persones grans… doncs deien… No ens hi fixàvem massa… Perquè jo no sé si era la del 46 o no sé quina era que la meva mare la van tancar a la presó… Perquè, bueno, perquè deien que eren una colla que feien la huelga, jo què sé! Però, vull dir que al ser jove no t’hi fixaves en aquestes coses. Vull dir que les passaves, però no t’hi fixaves.

Pere Gasol: I la seva mare la van tancar a la presó?

P.B.: Sí.

P.G.: Perquè la van acusar de ser una dels…

P.B.: I potser ho era eh? Que no me’n recordo eh? Potser ho era també. Jo què sé. Però vull dir que… Com que és clar, llavors es feia per boca a boca, doncs, és clar, suposem les de la quadra de baix doncs, és clar, hi havia unes escales i allavòrens representa que ja feies el boca a boca i ja se n’anava cap a dalt, i de cap a dalt se n’anava cap a un puesto o a l’altre… I és clar, llavors la gent era quan feien la pinya… i s’ajuntaven.

 

www.memoria.cat/vagues-fabrica-nova-Manresa

Buscar a tot memoria.cat