Nostra Llar del Poble Nou

El Teatre i el local Parroquial de Sant Josep del Poble Nou es van anar construint al mateix temps que l’església i al seu costat. El grup de teatre va començar la seva activitat al primer pis d’aquest edifici per Nadal de 1942 amb la representació d’Els Pastorets de Bato y Borrego. Dos anys mes tard, el 1944, van posar en escena d’Els Pastorets de Josep Maria Folch i Torres que s’han anat representat, any rere any, fins a l’actualitat. El 1948 el teatre i la sala d’actes es van traslladar a la planta baixa d’aquest mateix edifici.

El 1983 el teatre i la sala d’actes es van traslladar a l’altra banda del carrer, als baixos dels nous locals parroquials i de la nova església, i l’elenc va agafar el nom de Grup Escènic Nostra Llar del Casal Parroquial de Sant Josep del Poble Nou.

Entre els anys 1950 i 1960 al local, a part de les representacions teatrals, els diumenges a la tarda i en períodes de catequesis s’hi feien sessions de cine per infants. Durant aquest període, els dissabtes d’estiu al vespre també es feien projeccions de cinema per a tots els públics a l’aire lliure i en cas de pluja a la sala d’actes.

Des dels orígens i fins a l’actualitat s’hi han fet centenars d’obres de teatre, festivals musicals, sarsueles, cant coral, pallassos, innocentades, cinema… Els primers anys les representacions teatrals les feien només homes o només dones.

Les ultimes obres realitzades han estat: L’Hereu i la Forastera, L’Hostal de la Glòria, El mètode de Grönholm, La ratera, Flor de Nit i Pels Pèls. Algunes d’elles s’han anat a representar a la sala petita del Kursaal.

Actualment el local Nostra Llar és un espai amb activitat escènica que acull una programació estable, i manté la representació anual d’Els Pastorets i d’una actuació teatral als voltants de Sant Josep, la Festa Major del Barri.

 

Buscar a tot memoria.cat