Portada

Teatres i cinemes de Manresa és un treball de recerca que els membres de l’associació cultural El Galliner –molt ben acompanyats d’historiadors, informàtics i moltes mans amigues- hem elaborat amb motiu de ser Administradors de la Llum 2021.

Una primera idea de fer un inventari de teatres antics de la ciutat s’ha convertit en un projecte de més envergadura que ens permet disposar d’una àmplia documentació de teatres i cinemes a Manresa des del mitjans del segle XIX fins a l’actualitat.

En aquestes pàgines trobareu fotografies, cartells, programes d’espais que s’han perdut amb el pas del temps, al costat d’altres espais ben presents i actius a la vida cultural de la ciutat. El testimoni de persones vinculades al món del teatre o del cinema a nivell local ens ha ajudat a fer la interpretació de les activitats realitzades i dels espais ons es van passar.

El format on-line d’aquestes pàgines ens facilita mantenir-les vives al llarg del temps amb la incorporació de més informació en un futur , si la recerca en fonts històriques i l’aportació oral i de materials de conciutadans, ens aporta més coneixements dels teatres i cinemes de la ciutat.

Us convidem doncs a visitar Teatres i cinemes de Manresa, per reviure records i imatges, alhora que aprofundir en la realitat escènica a la nostra ciutat.

Manresa, febrer 2021.

 

Buscar a tot memoria.cat