Qui era George Kleine

George Kleine (@Wikipediacommons).

George Kleine era un òptic de la ciutat de Nova York que es va traslladar a Chicago el 1893 per instal·lar una botiga d’òptica. El 1896 va diversificar el negoci i va començar a vendre equips cinematogràfics i pel·lícules. Al cap d’uns anys es va convertir en el distribuïdor cinematogràfic més gran dels Estats Units i una figura fonamental en el negoci del cinema.

La seva empresa de distribució cinematogràfica es deia Kleine Optical Company. George Kleine va augmentar el seu prestigi amb la distribució de cinema mut d’Europa i Àsia.

El 1910 George Kleine va publicar un ambiciós catàleg de “pel·lícules educatives de cinema” que consistia en títols que havia recollit de diverses empreses europees, en particular Pathé, Gaumont i Urban. El seu projecte estava alineat amb la recerca pedagògica moderna que defensava l’educació a través de mitjans visuals com la forma d’ensenyament més eficient. I per això el catàleg cinematogràfic de Kleine incloïa pel·lícules que mostraven diferents indrets del món (com la de Manresa). Però, un cop acabada la I Guerra Mundial, Kleine va perdre els seus contactes professionals a Europa i es mig-retirà del món del cinema, però continuà en la distribució cinematogràfica.

La Library of Congress va adquirir la col·lecció de Kleine, uns 456 títols, 900 llaunes de nitrats amb dates de producció que van de 1898 a 1926. Alguns films van ser produïts per Edison i d’altres per companyies de producció estrangeres. Uns pocs van ser filmats pel propi Kleine. La col·lecció va ser comprada el 27 de març de 1947 per un valor de 10.000 dòlars.

 

Buscar a tot memoria.cat

El film més antic de Manresa