L’Ajuntament de Manresa ha impulsat el projecte Manresa i Acció. Vivint en pantalla gran” amb la col·laboració d’entitats com El Galliner, Cine-Club Manresa, El Clam, Memòria i Història de Manresa, Cinemes Bages Centre i Manresa Film Office, per reivindicar l’aportació de Manresa a la cultura cinematogràfica i el potencial de la  ciutat per acollir rodatges.

Aquest projecte presenta un programa d’activitats al llarg de tot l’any 2021, coincidint per una banda, amb els 60 anys del rodatge a la ciutat de Manresa del film Plácido de Luís García Berlanga i, per l’altra, els 125 anys de la primera projecció de cinema a Manresa.

Tenint en compte que bona part de les activitats d’aquest projecte es centren en l’Any Plácido, que també coincideix amb l’Any Berlanga, ja que el proper 3 de juny el director hagués fet 100 anys, l’Associació Cultural El Galliner organitza la Setmana Plácido del 17 al 23 de maig, amb xerrades, taules rodones i projeccions de la pel·lícula, especialment als centres educatius, residències i centres de dia.

Per facilitar la comprensió de la pel·lícula, memòria.cat/edu ha elaborat un material de suport que trobareu publicat en la secció Propostes de Cinema, i que encetem amb Plácido.