Us oferim uns escrits de Lluís Companys i Micó (el Lluïset), fill del President

memoria.cat us ofereix documents de gran interès sobre el fill del president Lluís Companys, Lluís Companys i Micó, a qui la família anomenava “Lluïset”. Era el fill malalt del President. La seva desaparició durant un bombardeig alemany a França fou una de les raons principals perquè Companys restés al país veí –mentre esperava trobar-lo- i no marxés cap a Amèrica, fet que l’hauria salvat de la detenció per part dels nazis i de l’afusellament ordenat pel general Franco.

Entre altres documents, hi podeu veure quatre escrits que Lluís Companys fill va enviar al seu pare: dues postals des d’una clínica de Bèlgica i dues cartes breus des de la clínica de París on s’estigué posteriorment. També presentem unes cartes de Carme Ballester, la segona esposa de Lluís Companys, adreçades a la clínica francesa. Carme Ballester tindria cura del Lluïset fins a la mort d’aquest, el 1956.

Podeu consultar la documentació en aquest enllaç: www.memoria.cat/lluis-companys-mico

Amb motiu del 75è aniversari de l’afusellament de Lluís Companys, el 15 d’octubre, aquestes setmanes us hem anat mostrant diversos documents inèdits o molt poc coneguts relacionats amb la seva persona, procedents d’arxius diferents.

La documentació que publiquem avui i la de Camil Companys i la del dossier policial francès que vam publicar fa uns dies van ser localitzats als Archives Nationales francesos per l’historiador Jordi Pons Pujol, col·laborador de memoria.cat.

Buscar a tot memoria.cat