Trobada una nova fotografia de la famosa visita del president Macià a Manresa, el 7 de juny del 1931

Diumenge farà 89 anys de la històrica visita del president Macià a Manresa per assistir a l’acte commemoratiu de la celebració de les Bases de Manresa, que va tenir lloc al Teatre Kursaal.

Al web “La República a Manresa en un clic (1931-1936)” ja hi tenim una trentena de fotografies d’aquella jornada. Doncs bé, ara n’hi hem afegit una més, que hem trobat a l’Arxiu Nacional de Catalunya. L’autor és el fotògraf Josep Marimon i Vidal (Esparreguera, 1879 – Barcelona, 1942). A la fotografia es veu el president Macià, acabat d’arribar al pati del Teatre Kursaal, ple de gent.

Recordeu que precisament tenim un curt de 39” de l’entrada del president Macià al Kursaal, enregistrat pel manresà Josep Arola i Romo.

Aquest acte es va plantejar com una trobada dels diferents sectors catalanistes d’àmbit nacional, hi van participar personalitats rellevants del món de la política i la societat catalana i tingué un notable ressò.

Acabat l’acte del Kursaal, el president Macià es va adreçar a l’Ajuntament on va descobrir una placa commemorativa de les Bases de Manresa. Després, Macià i l’alcalde Joan Selves i Carner van sortir al balcó i van pronunciar uns emotius discursos.

Al web “La República a Manresa en un clic (1931-1936)” podeu trobar una àmplia informació d’aquest acte i documents, fotografies, retalls de premsa i àudios i vídeos de testimonis d’aquell dia històric.

Buscar a tot memoria.cat