Torna l’espectacle: “1936: Quan a Manresa s’enderrocaven les esglésies”

En vista de l’èxit de la primera representació i de les peticions rebudes, torna l’espectacle “1936: Quan a Manresa s’enderrocaven les esglésies“, una lectura dramatitzada de textos a favor i en contra de la destrucció d’esglésies durant la Guerra Civil, a càrrec del Grup de Teatre Els Carlins.
L’actuació tindrà lloc el dissabte 6 d’octubre, a les 7 de la tarda, a l’Espai Memòries (Via de Sant Ignasi 40).
Els textos il·lustren el clima social i polític que va precedir i acompanyar la destrucció del patrimoni religiós, principalment a Manresa (on van ser demolides un total de set esglésies), però també amb referències a Catalunya i a la resta de l’Estat. La tria -que aborda episodis rellevants com l’intent d’enderroc de la Seu i la reacció ciutadana que va impedir-ho- també reflecteix l’ús propagandístic que el règim franquista va fer de la recuperació d’alguns dels elements prèviament destruïts.
Muntatge: Grup de Teatre Els Carlins, sota la direcció de Fina Tàpias i amb la intervenció dels actors Ivan Padilla, Maria Sáenz, Joan Torrens, Lídia Mallofré i la mateixa Fina Tàpias, a més de la participació de David Martell (música) i Àlex Gómez (suport tècnic).
Selecció de textos: Josep Alert i Joaquim Aloy, de l’Associació Memòria i Història de Manresa.
Organitza: Ajuntament de Manresa – Museu Comarcal de Manresa – Associació Memòria i Història de Manresa.

 

Buscar a tot memoria.cat