S’organitza una visita a diferents indrets de l’exili per al 5 de febrer

La Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament, juntament amb el Memorial Democràtic, el Museu Memorial de l’Exili i el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre, prepara una jornada commemorativa durant la qual es visitaran alguns llocs emblemàtics de l’exili a tots dos costats de la frontera.

La jornada tindrà lloc el 5 de febrer en record del dia en què les institucions i bona part de la societat –la més compromesa amb les idees republicanes i amb les institucions catalanes–, van haver de buscar refugi fora de les nostres fronteres. Un moment que marcava un abans i un després en la història de Catalunya.

Els llocs a visitar seran la Jonquera, amb la possibilitat de veure el MUME, el coll de Manrella, on es dinarà, i la platja d’Argelers de la Marenda, on s’inaugurarà una placa commemorativa.

El desplaçament es farà en autobusos (gratuïts) que sortiran de Barcelona, Tarragona, Girona, Lleida, Manresa i Terres de l’Ebre. Més endavant s’oferirà informació detallada sobre el programa i els horaris.

Per tal de poder preveure quantes persones tenen intenció de participar-hi, abans del 20 de gener cal enviar un correu a butlleti_paumdh@gencat.cat o trucant al telèfon 933657794, de dilluns a divendres no festius, entre 9 i 14 h.

Més informació en aquest apartat del web del Memorial Democràtic.

Buscar a tot memoria.cat