Publiquem un web sobre el rodatge de la pel·lícula Plácido a Manresa

Amb motiu del 60è aniversari de la filmació

Amb motiu del 60è aniversari del rodatge que Luis García Berlanga va fer del film Plácido a Manresa, l’Associació Memòria i Història de Manresa n’ha elaborat aquest web commemoratiu:

https://www.memoria.cat/placido/

Al web s’hi explica, entre altres coses, com va ser el rodatge i què va representar aquell esdeveniment per la ciutat de Manresa, recull les informacions més rellevants que va publicar-ne el diari Manresa de l’època, ofereix diverses fotografies del rodatge i diversos enllaços i crítiques de la pel·lícula.

També inclou un treball pedagògic sobre el film, que ha elaborat l’equip de Memoria.cat/edu, com a eina de suport per facilitar la feina al professorat. Aquest treball es farà arribar a tots els centres docents a partir del dia 10, ja que durant la “Setmana Plácido”, que tindrà lloc del 17 al 23 de maig, està previst que la pel·lícula es projecti als instituts i centres de secundària de Manresa.

El web convida a les persones que tinguin documentació gràfica o textual, o que vulguin aportar el seu testimoni sobre aquell esdeveniment a que ho comuniquin a Memoria.cat (memoria@memoria.cat) per a la seva possible publicació.

 

Buscar a tot memoria.cat