Publiquem l’àudio i documents inèdits del míting de la Diada Nacional de Catalunya del 1976 a Manresa

Coincidint amb el 35è aniversari de la celebració del míting de la Diada de 1976 al pavelló del Congost de Manresa (la primera Diada que es podia celebrar en llibertat des del 1939), la nostra Associació Memòria i Història de Manresa presenta l’àudio d’aquell acte multitudinari, que va tenir lloc el dia 10 de setembre –la vigília de la massiva concentració a Sant Boi de Llobregat-, i diversa documentació inèdita que hi està relacionada.

El document sonor de l’acte, de notable interès, ens ha estat facilitat per la manresana Maria Lluïsa Batlle Sanpera, i dura prop de 90 minuts. Inclou tots els parlaments: els de Josep Badia, Xavier Sitjes, Dolors Estrada, Joan Tatjé, Sebastià Vives i Isidre Badia (presentador). En nombroses ocasions els parlaments són interromputs per aplaudiments i proclames diverses, entre les quals les de “Llibertat, Amnistia i Estatut d’Autonomia!” i “Visca l’Assemblea de Catalunya!”.

Acompanyem l’àudio del míting amb prop de 40 imatges, una desena de retalls de premsa i una cinquantena de documents de l’esdeveniment,la majoria inèdits (informes de la Guàrdia Civil sobre l’acte, papers de l’Assemblea del Bages, documentació facilitada per Pep Centelles, etc.),

Es pot escoltar l’àudio i veure tot aquest material en aquest web que hem creat específicament sobre el tema:

 www.memoria.cat/diada1976

Buscar a tot memoria.cat