Publiquem els “records personals” de Dolors Cabot Cos i Ricard Tomàs i Puig

Dolors Cabot i Ricard Tomàs

 

Dolors Cabot Cos i Ricard Tomàs i Puig participen des d’avui a la secció “records personals” de www.memoria.cat. Amb la seva incorporació ja són 33 les persones que ens expliquen periòdicament vivències que poden ser d’interès per als manresans.

Dolors Cabot Cos (Manresa, 1959). Diplomada en Professorat d’EGB a l’Escola de Mestres de Sant Cugat -UAB. Graduada en Arts Aplicades-Ceràmica per l’Escola Llotja de Barcelona. Mestra de Català per l’UAB. Escriptora.

Mestra des de 1979 fins a la seva jubilació, alternant la tasca docent amb l’escriptura, la pintura i la ceràmica. Ha estat membre del Cercle Artístic i ha participat en diferents exposicions a través de l’Associació de Ceramistes de Catalunya, amb la qual ha col·laborat durant anys a través de la Vocalia Artística i formant part de l’equip de redacció de la Revista TerrArt de Ceràmica Contemporània. Membre constituent de Memoria.cat.

La seva secció es titula “Itinerari per espais d’un altre temps” i al seu primer article parla de l’”univers” dels carrers de la seva infantesa: carrer i plaça de l’Hospital i carrer de Sobrerroca, “un univers de comerç i sostenibilitat que eren un valor clau en el teixit social de la ciutat”.

Ricard Tomàs i Puig (Manresa, 1956). Enginyer Químic IQS, especialitzat en aigua i medi ambient. Partidari convençut de la gestió pública dels serveis, ha treballat a Aigües de Manresa des del 1985 fins al 2021.

Aficionat a la música, va ser membre de l’Obrador Instrumental de Joventuts Musicals de Manresa.

La seva secció porta com a títol “Records a través dels sentits” i en el seu primer article ens parla del “tram” del carrer del Bruc on va néixer i del qual recorda “l’oïda” o l”’olfacte” d’espais com els telers de la fàbrica Gallifa, la “fabriqueta” de la família Solà, un taller de pintura, el taller de fusteria de l’Onofre Torra, una serradora, la fàbrica de colònies del seu avi, els fruits secs Rius…

La finalitat dels “records personals” és recollir vivències de diferents manresans i manresanes que ens permetin conèixer o enriquir el nostre passat. Trobareu els articles dels diferents col·laboradors en aquest enllaç:

www.memoria.cat/records-personals

Fins ara ja participen en aquest apartat Josep Arola Sierra, Àngels Arrufat Dalmau, Joan Aurich i Casals, Josep Maria Bertran Teixidor, Ramon Bohigas Santasusagna, Montserrat Bozzo Roqué, Francesc Comas Closas, Xavier Domènech Sala, Josep Fuentes Ribas, Joan I. Garcia Codina, Antònia Maria Gorgas Bargay, Juli Grandia Cortina, Joan-Esteve Guillaumet Pérez, Ramon Majó Lluch, Josep Maria Massegú i Bruguera, Gonçal Mazcuñán i Boix, Clotilde Morales Coca, Ignasi Perramon i Carrió, Josefina Recasens Guitart, Enric Roca Carrió, Ignasi Segon Comellas, Jaume Serra i Carné, Francesc Serra Feu, Jaume Serra Fontelles, Joan Maria Serra Sala, Lluís Soldevila Mominó, Jaume Torras Rodergas, Marc Viader i Pericas, Joan Vilamala i Terricabres, Joan Vila-Masana i Portabella i Joaquín Vizcaíno Grima.

Buscar a tot memoria.cat