Publiquem els 71 poemes de ‘Les llunyanies (Poemes de l’exili)’, de Joaquim Amat-Piniella

L’autor manresà va escriure la majoria d’aquestes poesies als camps nazis

Joaquim Amat-Piniella l’any 1945, poc després de sortir de Mauthausen. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella).

El web dedicat a Joaquim Amat-Piniella ofereix des d’avui els 71 poemes de Les llunyanies (Poemes de l’exili), a partir de la versió mecanografiada que es conserva de l’autor manresà al fons Joaquim Amat-Piniella de l’Arxiu Comarcal del Bages.

Per tant, oferim íntegrament aquesta obra d’Amat-Piniella, que és un reflex de la voluntat i la necessitat que va tenir l’escriptor manresà d’expressar la melangia, l’horror i el dolor que van acompanyar-lo en el seu exili: a França, als camps de concentració nazis i a Andorra, quan va retornar de l’infern.

Amat-Piniella va escriure aquests poemes entre els anys 1940 i 1946: a La Mosella (4), al Lager Ternberg (25), al camp central de Mauthausen (9), a Redl-Zipf (19), a Ebensee (2), a Würzburg (1), a París (2), a Sant Antonin (2), a Cauçada (3), a Andorra la Vella (1) i a Sant Julià de Lòria (3). Va acabar de mecanografiar Les llunyanies a Sant Julià de Lòria l’abril del 1946.

Podeu gaudir dels 71 poemes de Les llunyanies (Poemes de l’exili) en aquest enllaç:

https://www.memoria.cat/amat-piniella/les-llunyanies-poemes-dexili/

 

Buscar a tot memoria.cat