Publiquem el web “El cens de la presó de Manresa de l’any 1940”

 

Us presentem el web El cens de la presó de Manresa de l’any 1940 que conté el cens dels 428 presos que es trobaven a la presó de Manresa en el moment en què es va confeccionar el padró de l’any 1940. Tots ells consten empadronats al carrer de Sant Bartomeu 54, l’emplaçament on ara hi ha el Casal de les Escodines i que va acollir el recinte penitenciari fins a l’any 1990. Hem de destacar, però, que la majoria dels presos ingressats a la presó no eren manresans. Bona part dels manresans que estaven empresonats l’any 1940 ho estaven a la presó Model de Barcelona, en batallons de treballadors i en camps de concentració i només uns quants estaven a la presó de Manresa.

També podeu conèixer a l’apartat La presó de Manresa, les dures condicions de vida que van patir els presos i podeu consultar l’anàlisi de les dades a Les xifres de la presó, així com Les penes que van patir els interns. També trobareu un apartat específic sobre Les dones de la presó.

De la relació de persones empresonades podem destacar Joan Baptista Claret i Llobet, destacat intel·lectual, catalanista i socialista.

Els autors del web són: Carme Botifoll Benasat i Jaume Esquius Jofre.
L’adreça del web és la següent: https://www.memoria.cat/cens-preso-Manresa-1940/

Buscar a tot memoria.cat