Publiquem el vídeo de la taula rodona sobre la resistència al franquisme a Manresa, celebrada el novembre passat

Hi van participar Juli Sanclimens, que ens ha deixat fa pocs dies, Montserrat Biosca, Montse Bozzo, Pepita Brugués, Lluís Calderer i Ramon Majó

El passat 14 de novembre es va celebrar al Centre Cultural el Casino de Manresa  una taula dona amb el títol “Supervivents i resistents. Catalunya 1939-1959. El cas de Manresa”.

Hi van intervenir Montserrat Biosca (botiguera), Montse Bozzo (escoltisme), Pepita Brugués (treballadora de la Fàbrica Nova), Lluís Calderer (Cine Club Manresa), Ramon Majó (Centre Excursionista de la Comarca del Bages) i Juli Sanclimens (Agrupació Cultural del Bages). Va coordinar l’acte la periodista Gal·la Garcia.

La taula rodona era un acte més del conjunt d’activitats que amb el mateix nom (“Supervivents i resistents. Catalunya 1939-1959. El cas de Manresa”) va organitzar, en motiu dels 80 anys de l’inici de la dictadura franquista, la Fundació Independència i Progrés, amb el suport de la Fundació Irla i la col·laboració del Memorial Democràtic.

L’Associació Memòria i Història de Manresa també hi va col·laborar enregistrant l’acte. I ara us n’oferim el vídeo. Un vídeo en el qual podrem veure una de les darreres intervencions en públic de Juli Sanclimens, que va ser alcalde de Manresa entre els anys 1987-1995, i que dissortadament ens va deixar el passat 12 de juny. Fem arribar el nostre sentit condol a la família.

Buscar a tot memoria.cat