Publiquem 3 memòries més de “biberons” bagencs, entre les quals les d’Antoni Quintana Torres

El nostre web “Bagencs de la Lleva del Biberó”, que va ser presentat el passat 13 de desembre i que reunia 9 memòries de “biberons” de la comarca del Bages, a partir d’avui aplega 3 memòries més.

Les noves memòries corresponen als següents “biberons” manresans:

– Santiago Martínez Martínez, de Castejón, Navarra. Militant sindicalista, escrivia opinió política al diari «UGT. Diari dels Sindicats de Manresa i comarca», visqué el daltabaix de la Sierra de Trapera on van morir uns 8.000 combatents. Fou cap d’estació de la RENFE a Manresa.

– Antoni Quintana Torres, de Capellades i manresà d’adopció, impulsor i president de l’Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó-41. Fotògraf i periodista.

– Ramon Rodríguez Hernández, de Cebreros, Àvila, arribà a Manresa el 1936. Participà a les ofensives del front del Segre i en el cap de pont de Serós. Treballà a les fàbriques de cal Pere Parera i a la Maquinària Industrial.

 

Les 9 memòries publicades inicialment són les dels següents “biberons”:

 

Ignasi Casanova Corderroure

Àngel Espinalt Vilà

Rafael Feliu Boixadors

Joan Baptista García Argüelles

Jaume Navarro Torras

Isidre Parcerisas Subirana

Miquel Serra Obradors

Francesc Terra Busquet

Ferran Torrescasana Oliva

 

El conjunt d’aquestes 12 memòries constitueixen un testimoni valuosíssim d’aquells joves que van ser cridats a files als 17 anys. La narració en primera persona de les seves vivències són d’un gran interès històric i humà.

 

Aquí trobareu les 12 memòries dels biberons del Bages

Buscar a tot memoria.cat