Propera presentació del nostre darrer web: “La repressió franquista a Manresa en la veu de les víctimes”

El dilluns 19 d’octubre, a les 20 h., a l’Auditori de Caixa de Manresa (La Plana de l’Om 5), tindrà lloc la presentació del nostre darrer web “La repressió franquista a Manresa en la veu de les víctimes”.

El web inclou 41 entrevistes a manresanes i manresanes sobre les presons de Franco: 23 han estat realitzades a manresans que van patir en pròpia carn les penalitats ocasionades per la pèrdua de llibertat i 18 s’han fet a familiars directes (majoritàriament vídues i fills) de persones empresonades.

Seran 12 hores de gravació penjades a Internet, amb el testimoniatge de persones empresonades al llarg de la dictadura, des dels empresonats el 1939 fins els que ho van estar el 1975, a les famoses detencions de membres del PSUC i de CC.OO.

Els records continguts en aquest web simbolitzen milers de persones que van patir privació de llibertat als múltiples camps de concentració, presons, batallons de treballadors o batallons disciplinaris estesos al llarg de tota la geografia espanyola.
Les vivències d’alguns testimonis són especialment colpidores i mostren l’abast i la crueltat de la dictadura franquista.

El web “La repressió franquista a Manresa en la veu de les víctimes” vol constituir també un modest homenatge a totes aquestes persones que van patir privació de llibertat a causa de les seves idees.

L’acte del dia 19 consistirà en la projecció d’una selecció de fragments de les 41 persones entrevistades.

Idea, recerca i entrevistes: Joaquim Aloy, Jordi Basiana i Pere Gasol, de l’Associació Memòria i Història de Manresa

Gravació i edició: Meritxell Casas, Jorge Caballero i Raynier Buitrago

El web ha comptat amb el suport del Ministerio de la Presidencia

Buscar a tot memoria.cat