Projecció del documental “Entre el soroll i el silenci” i representació de l’obra de teatre “Subterrànies”

Les sessions tindran lloc al refugi antiaeri del Renaixença, per commemorar els 75 anys dels bombardejos sobre Manresa

Continuant les activitats amb motiu dels 75 anys dels bombardeigs sobre Manresa, aquest dijous 30 de gener, a les 19:30 h, tindrà lloc al refugi antiaeri del Grup Escolar Renaixença (carrer del Canonge Montanyà, 2) la projecció del documental Entre el soroll i el silenci. Els bombardeigs franquistes a Manresa (1938-1939), realitzat per Jorge Caballero i Laura Casaponsa a partir de la recerca i la documentació de Joaquim Aloy i Pere Gasol, produït amb la col·laboració del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya. El documental serà presentat per Josep Alert, de l’Associació Memòria i Història de Manresa.

L’acte és organitzat per la Fundació Independència i Progrés, l’Associació Memòria i Història de Manresa i l’Ajuntament de Manresa.

D’altra banda, dins el mateix programa d’activitats, al mateix recinte del refugi del Renaixença tindran lloc sis funcions de l’obra de teatre Subterrànies, sobreviure entre bombes, basada en testimonis reals de dones que van patir els bombardeigs durant la guerra civil. Les sessions –incloses dins la programació del Teatre Kursaal- tindran lloc el dissabte 1 de febrer, a les 19:00 i a les 21:00 h, i el diumenge 2 de febrer, a les 17:00 i a les 19:00 h. A més, el dilluns 3 de febrer es faran dues funcions més, adreçades a escolars.

Fins al 14 de febrer es poden visitar al refugi antiaeri del Grup Escolar Renaixença dues exposicions de manera simultània: Catalunya bombardejada. 75è aniversari dels bombardeigs a la població civil i a les infraestructures catalanes i Bombes franquistes sobre Manresa.  L’horari d’obertura és de els dijous, de 19:00 a 21:00; els dissabtes, de 18:00 a 20:00 i els diumenges, d’11:00 a 14:00 h.

Buscar a tot memoria.cat