Presentat el web “Les últimes detencions del franquisme a Manresa (Octubre-desembre del 1975)”

Dimecres passat va tenir lloc, a l’Espai Memòries del Museu Comarcal de Manresa, la presentació del web “Les últimes detencions del franquisme a Manresa (Octubre-desembre del 1975)“.

L’acte va tenir la presència de Maria Jesús Bono, directora general de Memòria Democràtica, i Ignasi Perramon, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Manresa.

El web -que ha rebut el suport del Memorial Democràtic- aporta nombrosa informació sobre l’operació repressiva contra uns 25 militants antifranquistes de Manresa i Berga, vinculats a les Plataformes Anticapitalistes, al PSUC i a CCOO, cinc dels quals van estar empresonats durant prop de dos mesos.

El web recupera la memòria d’aquests fets i inclou:

Més de 10 hores d’entrevistes en vídeo a 30 víctimes, familiars i advocats
60 documents, la meitat dels quals inèdits
40 retalls de premsa
un text interpretatiu i crític sobre els fets
– i un testimoni sonor d’un interès extraordinari: l’àudio parcial del míting que el PSUC va fer a Manresa el 3 de juliol de 1976, el segon acte d’aquestes característiques que realitzava el partit a Catalunya després de la mort de Franco.

Podeu veure el web en aquest enllaç:

http://www.memoria.cat/detencions1975

Durant la seva intervenció, Maria Jesús Bono va valorar molt positivament la tasca de la nostra Associació i, conscient que era probablement l’últim acte en què assistia com a directora general de Memòria Democràtica, va fer un balanç de la tasca realitzada aquests quatre anys pel seu Departament i va remarcar la necessitat que el Memorial Democràtic seguís el seu camí.

Aquí podeu llegir l’emotiva intervenció de Maria Jesús Bono.

Aquí podeu llegir la crònica que Regió7 publicà sobre l’acte

Buscar a tot memoria.cat