Presentació del llibre “Vots, electors i corrupció. Una reflexió sobre l’apatia a Catalunya (1869-1923)”, de Gemma Rubí i Josep Armengol

El proper 27 de novembre, a les 20:00 h, la llibreria Petit Parcir de Manresa serà l’escenari de la presentació del llibre Vots, electors i corrupció. Una reflexió sobre l’apatia a Catalunya (1869-1923), del qual són autors els historiadors Gemma Rubí i Josep Armengol.

Editada per Publicacions de l’Abadia de Montserrat, l’obra explora en clau electoral alguns aspectes que expliquen la tendència a l’apatia política al Principat durant el període comprès entre el Sexenni Democràtic i la Restauració borbònica. L’estudi fa referència a la cultura cívica gestada durant la llarga transició del liberalisme a la democràcia, caracteritzada -entre d’altres factors- per la tendència al tacticisme, les aliances contranaturals, l’autoexclusió d’una part significativa de l’electorat, les irregularitats del vell caciquisme, la vehemència i l’idealisme dels discursos emancipadors i dels ultracatòlics, el sectarisme dels partits i la inestabilitat i la precarietat institucionals, tots els quals van contribuir a la divisió i a la gran fractura que va significar la guerra civil.

Buscar a tot memoria.cat