Organitzem amb la FUB 4 tallers i la I Jornada Memòria.cat a l’aula

La Fundació Universitària del Bages (FUB) i l’Associació Memòria i Història de Manresa organitzem un programa de formació i recursos tecnològics útils per a la recerca històrica i la recuperació de la memòria col·lectiva, que consistirà en quatre tallers i una jornada de Memòria.cat a l’aula. Les inscripcions ja es poden fer a través d’aquest enllaç de la FUB: www.umanresa.cat/ca/memoria-i-historia

 

Els tallers seran els següents:

 

Geolocalització d’imatges

La tecnologia digital permet enregistrar informació dins d’arxius gràfics per tal de ser recuperada i interpretada per aplicacions de geolocalització que ubiquen les imatges en un mapa. Calen coneixements bàsics d’ofimàtica per participar-hi.

 

Data: 3 de febrer de 2018. Horari: de 10 a 14 hores
Lloc: FUB
A càrrec de: Ferran Mas

 

Creació d’itineraris de la història de Manresa

El taller consta de dues parts: una primera en què s’explica com crear un itinerari amb mòbil i realitat augmentada i una segona en què se seguirà un itinerari prèviament creat a l’aula. Es recomanable que els participants portin el seu dispositiu mòbil.

 

Data: 24 de febrer de 2018. Horari: de 10 a 14 hores
Lloc: FUB
A càrrec de: Ferran Mas i Jordi Pons

 

Eines TIC per a projectes

El taller introduirà els participants en l’ús i les possibilitats d’eines de treball telecol·laboratiu com Trello, Mendeley i Google Drive per facilitar el treball en grup a la xarxa.

 

Data: 7 d’abril de 2018. Horari: de 10 a 14 hores
Lloc: FUB
A càrrec de: Ferran Mas

 

Fonts orals, d’arxiu i digitals

El taller s’adreça a persones que fan treballs de recerca històrica. Inclou una taula rodona d’experts, a la primera part, i una activitat de caire pràctic a l’Arxiu Comarcal del Bages, a la segona.

 

Data: 26 de maig de 2018. Horari: de 10 a 14 hores
Lloc: FUB
A càrrec de: Jordi Pons, Joaquim Aloy, Pep Castilla i Conxita Parcerisas

 

Pel que fa la I Jornada Memòria.cat a l’aula, es durà a terme el 17 de març d’enguany, de 9 a 14 h., a la FUB i consistirà en:

– Presentació de l’espai EDU del portal Memòria.cat

– Ponència a càrrec de Ramon Barlam

– Presentacions d’experiències a l’aula

– Tallers

 

Trobareu la forma d’inscriure’s als respectius tallers o a la Jornada en aquest enllaç de la FUB: www.umanresa.cat/ca/memoria-i-historia

Buscar a tot memoria.cat