Mor Carles Llussà i Ruiz (Manresa, 1926-2022)

(Fotografia: Carles Llussà en una entrevista per a Memòria.cat)

Carles Llussà i Ruiz, metge psiquiatre manresà, ens ha deixat a l’edat de 95 anys. Pare de família nombrosa, durant la seva llarga i profitosa vida va desenvolupar una intensíssima i variada activitat en els camps professional, social, polític i cultural.

En diverses ocasions va col·laborar amb l’Associació Memòria i Història de Manresa. Igualment, en els darrers temps, ens havíem anat trobant en diverses sessions de treball per anar preparant la publicació a Memoria.cat de la part manresana de les seves Memòries. La versió íntegra de les Memòries, realment interessants i dignes de lectura, han estat prologades per Pere Gasol i seran editades properament per les Publicacions de l’Abadia de Montserrat.

Com podeu veure, malgrat la seva avançada edat, Carles Llussà va tenir la voluntat de mantenir la seva activitat fins els darrers moments.

Aquí podeu veure’l, en una entrevista del 2006, rememorant, junt amb Marcel·lí Llobet, l’incident de l’expulsió de Manresa de l’escriptor Joaquim Amat-Piniella.

Gràcies per la teva col·laboració de sempre. Descansa en pau Carles!

Buscar a tot memoria.cat