Memoria.cat recull les vivències de Josep Tomàs Cabot

Memoria.cat us ofereix una entrevista al prestigiós escriptor, historiador i divulgador Josep Tomàs Cabot (Manresa, 1930), en la qual evoca els seus records de la Manresa del temps de la guerra i del franquisme. Al llarg dels 27 vídeos de l’entrevista, hi parla de les seves vivències com a alumne de l’escola “Asèptica” i de l’Institut, dels enderrocs que el 1936 va presenciar de l’església de Sant Pere Màrtir, de la moralitat religiosa del franquisme, de la vida quotidiana d’aquells anys, de la creació de l’Escola d’Assistents Socials Torras i Bages…

Tomàs Cabot també ens mostra un dietari en què el seu pare anotava breument alguns fets de la República i de la guerra.

Un capítol rellevant de l’entrevista és la desaparició del seu parent Jaume Tomàs Mollet, després de ser empresonat al Casino de Manresa, on durant la guerra es va establir el Comitè Revolucionari i Antifeixista.

També hi ha un apartat d’una especial significació per a la història de Manresa: la construcció del Teatre Kursaal per part seu avi, Andreu Cabot, i els inicis del cinema.

En l’àmbit més personal, Tomàs Cabot parla de la seva participació a la “Revista Bages” i a les sessions del Cineclub Manresa, de la seva etapa com a director de “Historia y Vida” i de la seva trajectòria com a escriptor.

Podeu veure l’entrevista íntegra a Josep Tomàs Cabot en aquest apartat.

Buscar a tot memoria.cat