Memoria.cat recull els records quasi centenaris de Jaume Navarro i Torras

Memoria.cat us ofereix un nou apartat que recull el resultat d’un seguit d’entrevistes realitzades a Jaume Navarro i Torras, testimoni vivent de gairebé un segle d’història manresana.

Els records del protagonista abracen l’etapa compresa entre la fi del regnat d’Alfons XIII i pràcticament els nostres dies, passant per la República, la Guerra Civil i el franquisme. El menjar, l’educació, el cinema, la sanitat i d’altres àmbits de la vida quotidiana són alguns dels aspectes abordats pel protagonista, que també rememora episodis com la persecució religiosa durant la guerra, les vivències del front, la repressió sobre els vençuts, el racionament, l’estraperlo, les visites de Franco a Manresa, etc.

Can Jorba omple una bona part dels records aportats per Navarro, que va treballar tota la vida als populars magatzems manresans, on va entrar d’aprenent i on va arribar a exercir càrrecs directius. Alguns d’aquests records se centren en la figura de l’empresari Joan Jorba i Rius, mort durant la Guerra Civil.

Buscar a tot memoria.cat