Memòria.cat presenta un web sobre la vinculació del pintor Josep Vila Closes amb el seu barri de la plaça de Catalunya

Memòria.cat ha elaborat un web que rememora la relació del popular pintor manresà Josep Vila Closes (1921-2005) amb el seu barri: la barriada Saldes-Plaça de Catalunya.

El web recupera una faceta seva poc divulgada, la del veí compromès de ple amb el seu veïnat. Al web, entre altres apartats, hi podem veure les seves primeres pintades reivindicatives, del 1976, en què demanava zones verdes, la desaparició del “casalot” i l’extinció de les rates. També les pintades murals que hi va anar fent els anys posteriors. El web recupera escrits i dibuixos de Vila Closes publicats a la revista del barri, “L’Esquellot”, i recorda l’exposició antològica organitzada al barri el 2001 i les iniciatives dels veïns per perpetuar la memòria del conegut artista.

També dedica un apartat a l’acte de la inauguració de l’escultura celebrat el 2015 en recordança de la seva personalitat i transcriu l’escrit que va llegir-hi Víctor Feliu, president de l’Associació durant molts anys, un text que explica molt bé qui era Josep Vila Closes i per què era tan estimat.

Vila Closes va ser un home plenament compromès amb el seu barri i amb la seva ciutat. Va rebre la Medalla de la Ciutat de Manresa l’any 2001.

L’adreça del web és: www.memoria.cat/vila-closes

Buscar a tot memoria.cat