Memoria.cat presenta 28 fotografies inèdites de Francesc Boix a Manresa

El “fotògraf de Mauthausen” va ser momentàniament a la capital del Bages durant la Guerra Civil

Us presentem 28 fotografies inèdites que Francesc Boix, conegut com el fotògraf de Mauthausen, va enregistrar a Manresa durant la Guerra Civil.

Efectivament, Boix va ser a Manresa un o dos dies amb la seva càmera i va retratar el col·legi dels Infants, un acte celebrat al Teatre Kursaal i unes competicions esportives a la Piscina Municipal.

Els clixés de Francesc Boix no tenen anotada cap data. Podria tractar-se de l’agost de 1938, però demanem la col·laboració ciutadana per ajudar a identificar les persones i els actes que hi apareixen retratats.

Les fotografies procedeixen del fons de 1.400 negatius que la Comissió de la Dignitat va comprar en una subhasta sense saber qui n’era l’autor. Posteriorment es va saber que es tractava de Francesc Boix.

Podeu veure les 28 fotografies i molta més informació sobre el seu context en aquest enllaç: www.memoria.cat/francesc-boix

Les imatges han estat presentades en roda de premsa aquesta tarda a l’Espai Memòries del Museu Comarcal de Manresa, en un acte que ha tingut la presència de Pep Cruanyes, president de la Comissió de la Dignitat; Anna Maria Batalla, filla d’Anna Solà -que apareix en diverses fotografies; i Joaquim Aloy, president de l’Associació Memòria i Història de Manresa.

Francesc Boix, després de l’alliberament de Mauthausen.
Buscar a tot memoria.cat