Memoria.cat mostra 50 fotografies de Manresa procedents del Fons Cuyàs

Des d’avui oferim la possibilitat de veure una cinquantena de fotografies antigues de Manresa procedents del Fons Cuyàs.

Aquest fons agrupa les imatges de Narcís Cuyàs i Parera (Vilafranca del Penedès, 1881-Barcelona, 1953) -que amb els anys va enregistrar nombroses fotografies de pobles i ciutats, tradicions i monuments referits a l’àmbit dels Països Catalans- i dels seus fills Enric Cuyàs i Prat (Barcelona, 1910-1989) i Narcís Cuyàs i Prat (Barcelona, 1920 – 1995), que van continuar-ne la tasca. El fons és format per més de 12.000 negatius en blanc i negre.

Entre les fotografies de Manresa destaquen les de la basílica de la Seu i dels gegants i nans. Les imatges són propietat de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (Cartoteca Digital de l’Institut Cartogràfic de Catalunya), que en té els drets a tots els efectes. Per publicar-les a www.memoria.cat comptem amb l’autorització expressa de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, acordada el 2 de setembre de 2014, al qual agraïm la disponibilitat.

Podeu veure les fotografies en aquest enllaç.

Buscar a tot memoria.cat