Memòria.cat mostra 24 fotos aèries de Manresa, de l’any 1929

Des d’avui mateix es pot veure al portal Memòria.cat una col·lecció de 24 fotografies aèries de la capital del Bages. Les imatges, d’un gran interès documental, van ser fetes l’any 1929 pel fotògraf i cineasta Josep Gaspar i Serra.

Les fotografies són propietat de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (Cartoteca Digital de l’Institut Cartogràfic de Catalunya), que és qui en té els drets a tots els efectes. Per a publicar-les a www.memoria.cat comptem amb l’autorització expressa de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya acordada el 28 de juliol de 2014, a qui agraïm la seva disponibilitat.

D’una alta qualitat tècnica, les imatges permeten apreciar elements del patrimoni urbà de la capital bagenca actualment desapareguts o transformats. És el cas de la punta gòtica del campanar de la Seu, les antigues caserna i església del Carme, la fàbrica Argemí -a tocar del Pont Vell-, l’església de Sant Pere Màrtir -a la plaça de Sant Domènec-, l’antic edifici dels magatzems Jorba, el Salt dels Gossos, la fàbrica de l’Areny, el Puigterrà, etc.

Nascut a Manresa el 1892 i mort a Barcelona el 1970, Josep Gaspar i Serra fou un dels pioners de la fotografia aèria i del setè art a Catalunya.

Podeu veure les imatges en aquest enllaç.

Buscar a tot memoria.cat