Memoria.cat, guardonat amb el Premi Empremta d’Òmnium Bages-Moianès

La nostra Associació Memòria i Història de Manresa ha estat guardonada amb el Premi Empremta que Òmnium Bages-Moianès lliura en reconeixement a una iniciativa personal o col·lectiva que hagi destacat en els darrers temps, des de les comarques del Bages i el Moianès, en el desenvolupament cultural, artístic o social del país.

Segons el jurat, el premi s’atorga a l’Associació Memòria i Història de Manresa “per la feina incansable que duu a terme des d’aquell incipient grup d’estudis per a la recerca i des del més recent camp d’estudi i publicació de cartes i documents que fan referència a persones concretes, històries humanes de lluita i de vida. La projecció de Memòria i Història a Manresa, però també a tot el país, fa que avui dia sigui del tot imprescindible haver de comptar amb la tasca que du a terme aquest grup de persones per entendre el camí cap a la justícia social, la cohesió i la preservació de la memòria de les persones de casa nostra.

L’Associació Memòria i Història de Manresa arrenca del grup d’estudis per a la recerca que les darreres dècades del segle passat ja treballava en la lluita contra l’oblit i en la tasca de recuperar i documentar la història a través de testimonis i documents. El portal Memoria.cat conté més de setanta webs, milers de documents i fotografies, i centenars de vídeos, escrits i testimonis orals sobre la República, la Guerra Civil, el franquisme i la Transició a Manresa. Ha rebut felicitacions i distincions arreu, com el Premi d’Història Sàpiens 2010, el Premi Dignitat concedit per la Comissió de la Dignitat els anys 2011 i 2016, i el premi Regió7, entre altres”.

Agraïm enormement aquesta distinció d’Òmnium Bages-Moianès. El premi es lliurarà el divendres 18 de novembre, a l’Espai Cultural Fàbrica Vella de Sallent, dins del marc dels Premis Lacetània de les Arts i la Cultura. La reserva d’entrades cal fer-la al web de la Fàbrica Vella.

Vegeu tots els guardonats dels Premis Lacetània d’enguany

Buscar a tot memoria.cat