Manresa acull dues exposicions sobre els bombardeigs franquistes

Del 15 de desembre del 2008 al 25 de gener del 2009 es poden veure al Museu Comarcal de Manresa dues exposicions sobre els bombardeigs.

La primera es titula “Quan plovien bombes”, es va inaugurar al Museu d’Història de Catalunya el febrer del 2007 i ara itinera amb un nou format gràcies a la iniciativa de la Direcció General de la Memòria Democràtica. Els comissaris de la mostra són l’historiador Xavier Domènech Sampere Domènech i Laura Zenobi (per al Museu d’Història de Catalunya i Memorial Democràtic).

Al costat mateix d’aquesta exposició, n’hi ha una altra centrada exclusivament en Manresa. Es titula “Bombes franquistes sobre Manresa” , ha estat produïda per l’Ajuntament de Manresa i el Museu Comarcal de Manresa i comissariada per Joaquim Aloy i Pere Gasol. L’exposició mostra diversos documents inèdits procedents de l’Arxiu Comarcal del Bages, l’Arxiu Municipal de Manresa, l’Archivo General Militar de Ávila, l’ Archivo del Ejército del Aire i l’Ufficio Storico dell’Aeronautica Militare, de Roma i de diferents col·leccions particulars. L’exposició ha rebut el suport del programa “Memorial Democràtic”.

Buscar a tot memoria.cat