L’exposició “República i Escola 1931-1939”, al Centre Cívic Joan Selves i Carner

S’han programat cinc tallers de memòria dins el projecte CulturaMENT

L’exposició “República i Escola (1931-1939)”, produïda el 2021 per l’Associació Memòria i Història de Manresa, es pot visitar fins al 30 de setembre al Centre Cívic Selves i Carner (C/ Bernat Oller, 14-16). L’horari és de dilluns a divendres, de 16 a 21 h.

L’exposició divulga l’obra educativa del govern de la República, de la Generalitat i de l’Ajuntament de Manresa, el moviment de renovació pedagògica d’aquells anys, la construcció del Grup Escolar Renaixença i el compromís dels seus equips de mestres.

L’educació va ser una de les grans prioritats del nou règim democràtic republicà, ja que era un instrument bàsic de cara a la cohesió social i la modernització  del país. Es va invertir decididament a favor d’un ensenyament públic, a l’abast de tothom.

A partir del recurs expositiu, dins el projecte CulturaMENT de l’Ajuntament de Manresa i amb el suport de la Diputació de Barcelona, entre el setembre i el novembre es realitzaran cinc tallers de memòria sobre els records escolars. Els tallers seran dinamitzats per membres de l’Associació Memòria i Història de Manresa i estan adreçats a persones grans amb inicis de demència i trastorns lleus de salut mental de les residències de Manresa, familiars i persones professionals cuidadores.

Buscar a tot memoria.cat