L’epicentre del centenari d’Amat-Piniella es trasllada a Barcelona

 El Museu d’Història de Catalunya inaugura el 15 d’octubre l’exposició sobre l’autor
de “K.L. Reich”

Després de la posada en escena de la versió teatral de K.L. Reich al Born, el centenari de Joaquim Amat-Piniella reprèn les seves activitats, la major part de les quals es portaran a terme a Barcelona durant els mesos d’octubre i novembre.
El dimarts 15 d’octubre, a les 19:00 h, el programa arribarà a un dels moments més destacats amb la inauguració de l’exposició Joaquim Amat-Piniella: escriure contra el silenci, al Museu d’Història de Catalunya, on es podrà visitar fins al 6 de gener.

Prèviament, aquest dissabte, 12 d’octubre, a les 12:00 h, El Born Centre Cultural acollirà la conferència Qui era Joaquim Amat-Piniella?, a càrrec de Joaquim Aloy, president de l’Associació Memòria i Història de Manresa.
El dijous 24 d’octubre, a les 19:00 h, el centre d’atenció es traslladarà al Saló de Cent de Barcelona, on tindrà lloc un acte institucional d’homenatge a l’autor de K.L. Reich, organitzat de manera conjunta pels ajuntaments de Barcelona i Manresa, amb la presència de diferents autoritats.

El dimecres 30 d’octubre, a les 19:00 h, el Museu d’Història de Catalunya acollirà la conferència La literatura, una eina per a la llibertat: reflexions a l’entorn de K.L. Reich.Organitzada pel PEN Català, la sessió anirà a càrrec de Salem Zenia, escriptor algerià refugiat a Catalunya. Posteriorment, el mateix museu acollirà tres activitats més. El dijous 14 de novembre, David Serrano, professor de la Universitat Ramon Llull, parlarà sobre Amat-Piniella: literatura del compromís. El dimarts 19 de novembre Marta Marín-Dòmine, professora de la Wilfrid Laurier University (Ontario, Canadà), pronunciarà la conferència ‘K.L. Reich’, de Joaquim Amat-Piniella: la part invisible dels camps. I, finalment, el dijous 21 de novembre els dos ponents tornaran a coincidir per compartir col·loqui amb Enric Berenguer, especialista en literatura i psicoanàlisi. Tots tres actes són previstos a les 19:00 h.

El diumenge 24 de novembre els actres retornen a Manresa amb motiu de la posada en escena -a les 18:00 h, al Teatre Conservatori-, de l’adaptació teatral de El casino dels senyors, a càrrec del Grup Escènic Nostra Llar, sota la direcció de Miquel Bacardit.

El programa del centenari arribarà a un dels moments culminants el divendres 29 de novembre, en què tindrà lloc -a les 13:00 h, al Cementiri Municipal de Manresa- la cerimònia de trasllat a la capital del Bages de les restes mortals de Joaquim Amat-Piniella i la seva segona esposa. Aquest acte marcarà, de fet, el punt final del calendari, juntament amb la Nit de Santa Llúcia-Festa de les Lletres Catalanes, que el 13 de desembre se celebrarà al Teatre Kursaal de Manresa.

Buscar a tot memoria.cat