L’apartat “Records personals” de Memoria.cat incorpora la presència de l’advocat Marc Viader

A partir d’avui l’advocat Marc Viader i Pericas s’incorpora a la secció “records personals” de www.memoria.cat. Així, ja són 29 les persones que ens explicaran records i vivències que poden ser d’interès per als manresans.

Marc Viader i Pericas (1943) va néixer al barri del Raval. Graduat de l’Escola Social el 1964 i Llicenciat per la Facultat de Dret de la UB el 1966. Exercí d’advocat laboralista a Manresa i Barcelona fins a l’any 2000. Després durant espais temporals fou jutge substitut, funció que voluntàriament acabà el 2004. Articulista de la premsa de Granollers i Manresa. Al diari Regió7 va publicar-hi 34 cròniques sobre les seves vivències d’advocat laboralista, que després va reunir al llibre Retalls d’un temps per a no reviure (Centre d’Estudis del Bages, 2002).

La seva secció es titula “Records d’etapes vitals” i a l’article d’avui hi explica alguns dels aspectes dels seus inicis viscuts a Manresa com advocat laboralista que no havia esmentat fins ara: el seu primer contracte signat per Montserrat Margarit “per donar suport a la tasca assessora d’obrers” desenvolupada al seu primer despatx, situat al carrer de la Canal; els seus viatges entre Manresa i Barcelona; la seva coneixença amb en Ramon Majó, Emili Martínez i Manolo Ramos i la interconnexió comarcal del moviment sindical de les Comissions Obreres amb suport del PSUC. També parla dels altres dos despatxos que va tenir a Manresa i de com va poder constatar “un rebuig entre la cúria manresana: la presència meva d’advocat barceloní, defensor d’obrers i sense la contemporització envers el món local empresarial que habitualment practicaven lletrats adscrits a la Central Nacional Sindicalista (CNS).” També fa referència a les detencions produïdes a Manresa l’octubre del 1975 i a la matança d’Atocha.

La finalitat dels “records personals” és recollir vivències de diferents manresans i manresanes que ens permetin conèixer o enriquir el nostre passat.

Trobareu els articles dels diferents col·laboradors en aquest enllaç:

www.memoria.cat/records-personals

Fins ara ja participen en aquest apartat Josep Arola Sierra, Àngels Arrufat Dalmau, Joan Aurich i Casals, Josep Maria Bertran Teixidor, Montserrat Bozzo Roqué, Francesc Comas Closas, Xavier Domènech Sala, Josep Fuentes Ribas, Joan I. Garcia Codina, Antònia Maria Gorgas Bargay, Juli Grandia Cortina, Joan-Esteve Guillaumet Pérez, Ramon Majó Lluch, Josep Maria Massegú i Bruguera, Gonçal Mazcuñán i Boix, Clotilde Morales Coca, Ignasi Perramon i Carrió, Josefina Recasens Guitart, Enric Roca Carrió, Ignasi Segon Comellas, Jaume Serra i Carné, Francesc Serra Feu, Jaume Serra Fontelles, Joan Maria Serra Sala, Lluís Soldevila Mominó, Jaume Torras Rodergas, Joan Vilamala i Terricabres i Joaquín Vizcaíno Grima.

 

Buscar a tot memoria.cat