La setmana vinent, visites a la Manresa Desconeguda

Del 22 al 25 d’agost, a partir de les 17:00 h, tindran lloc les tradicionals visites a la Manresa Desconeguda que l’Ajuntament de Manresa organitza cada any per la Festa Major.

Enguany seran les següents:

Dilluns 22: Esglésies enderrocades. Escenaris de la destrucció del patrimoni durant la Guerra Civil. Recorregut per conèixer què queda de les antigues esglésies de Manresa enderrocades l’any 1936, i visita a l’Espai Manresa 1522.

El recorregut s’inicia al Museu Comarcal de Manresa, al portal del carrer de Viladordis, 1.

Dimarts 23: L’Institut Lluís de Peguera. Visita a les parts més antigues de l’edifici rehabilitades: sala d’actes i biblioteca.

La visita s’inicia a l’entrada de l’Institut per la plaça d’Espanya.

Dimecres 24: L’oci nocturn a primers del segle XX, de la mà del periodista manresà Josep Maria Planes. Recorregut pels espais d’oci nocturn a la Manresa dels anys 1920-1930: des del Teatre Conservatori al Coro de Sant Josep, a través de textos del periodista Josep Maria Planes, en el 80è aniversari del seu assassinat per escamots de la FAI.

La visita s’inicia a la plaça de Sant Domènec.

A 2/4 de 9 del vespre, a la cruïlla entre els carrers de la Canal i del Born, acte de record i homenatge a Josep Maria Planes.

Dijous 25: La Casa Fàbregas: un edifici històric a la plaça Major. Recorregut per les estances principals d’aquest casal barroc.

La visita s’inicia davant l’antiga Fonda Sant Antoni, a la plaça Major.

A les visites es formaran grups cada 15 minuts des de les 17:00 a les 20:00 h.

Més informació: Ajuntament de Manresa: www.manresa.cat

L’Associació Memòria i Història de Manresa col·labora en les visites de les esglésies enderrocades i en la de Josep Maria Planes.

Buscar a tot memoria.cat