La carta de Farreras i Duran, àmbit destacat de l’exposició sobre el Parlament de Catalunya

La històrica carta que el manresà Francesc Farreras i Duran va escriure, des de Mèxic, com a president del Parlament de Catalunya a l’exili al president del Parlament català que sorgís de les primeres eleccions autonòmiques després del franquisme (quan encara ell no sabia qui seria) té una representació significativa en l’exposició “La Catalunya en peu. 80 anys de Parlament” que fins el dia 5 de gener es pot veure a Manresa.

A l’exposició es pot veure la reproducció de la carta i d’una manera ben gràfica com va passant de mà a mà per tots els presidents del Parlament de Catalunya del 1980 ençà, com a símbol de continuïtat històrica.

L’actual presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, va rebre aquesta carta del president del Parlament sortint, Ernest Benach, el desembre de 2010. Aquí podeu veure la notícia i el text sencer de la carta.

L’exposició es troba ubicada a la Casa Lluvià de Manresa (c/arquitecte Oms 5) i es pot visitar de dimecres a dissabte, de les 6 de la tarda a dos quarts de 9 del vespre, fins el proper 5 de gener.

Buscar a tot memoria.cat