Josep Arola, Joan M. Serra i Jaume Serra Carné també aporten els seus “records personals” a Memoria.cat

Tres manresans més s’afegeixen al grup de persones que escriuran les seves vivències a l’apartat “records personals”: Josep Arola Sierra, Joan M. Serra Sala i Jaume Serra i Carné.

Josep Arola Sierra (Manresa, 1949). És enginyer tècnic en explotació de mines i doctor en geografia. Va treballar 30 anys als Bombers de la Generalitat, on exercí càrrecs de responsabilitat. És autor de diversos llibres sobre els incendis forestals. La seva secció es titula “Repàs general” i al seu primer article parla del “cinturó de ferro”, referit a les línies de tren que creuaven i circumval·laven Manresa.

 

Joan M. Serra Sala (Manresa, 1951). Professor de català, mestre i geògraf. Va treballar a diverses escoles i instituts i al Centre de Recursos Pedagògics. Membre fundador del Grup de Mestres per a la Catalanització de l’Escola (1979) i de l’Aplec de Mestres del Bages (1981). Al seu apartat, titulat “Tornant a les arrels”, hi publica dos articles: el primer, “Jugar al carrer”; el segon, “L’hora de plegar” (on reviu un Passeig ple de centenars d’obrers que tornaven de la feina en “aquella Manresa tèxtil plena de fàbriques i sirenes que marcaven els canvis de torn”).

 

Jaume Serra i Carné (Rajadell 1950). Llicenciat en Filosofia i Lletres. Professor de català des del 1968. Professor de Ciències Socials de l’IES Pius Font i Quer i divulgador de la història en publicacions i xerrades. Ha participat a l’AA.VV. de Valldaura i al Centre d’Estudis del Bages, que presidí entre 2012 i 2016. La seva secció es titula “El passat que fuig” i dedica el seu primer article a descriure diferents aspectes de la vida de barri de l’Avecrem.

 

La finalitat dels “records personals” és recollir vivències de diferents manresans i manresanes que ens permetin conèixer o enriquir el nostre passat col·lectiu.

Trobareu els articles dels diferents col·laboradors en aquest apartat: https://www.memoria.cat/records-personals. La majoria d’articles els donem a conèixer a través del Facebook i el Twitter de la nostra Associació.

Fins ara ja hi participen Josep Maria Bertran Teixidor, Francesc Comas Closas, Xavier Domènech Sala, Josep Fuentes Ribas, Juli Grandia Cortina, Ramon Majó Lluch, Josep Ma. Massegú i Bruguera, Ignasi Perramon i Carrió, Josefina Recasens Guitart, Francesc Serra Feu, Jaume Serra Fontelles i Joan Vilamala i Terricabres.

1968-69: tren de vapor, al baixador de l’actual pàrquing Saclosa. (Autor: Antoni Quintana Torres).
Buscar a tot memoria.cat