Jaume Grandia i Cortina i Joan Requesens i Piquer publiquen els seus “records personals” a Memoria.cat.

 

Jaume Grandia i Cortina i Joan Requesens i Piquer se sumen a partir d’avui a l’equip de persones que expliquen les seves vivències manresanes a l’apartat “Records personals” del portal Memoria.cat.

Jaume Grandia i Cortina va néixer a Sant Fruitós de Bages el 1942. Treballà de comptable. Va ser corresponsal de Sant Fruitós de Bages per Ràdio Manresa i el diari Regió7. Ha col·laborat 35 anys amb el setmanari local Montpeità. És autor de diversos llibres sobre història santfruitosenca.

La secció de Jaume Grandia porta per nom “El cul d’en Jaumet” i el seu primer article es titula “Com va arrancar el Campi qui jugui”, sobre els inicis -no gens fàcils- d’aquesta experiència d’esplai infantil, l’any 1986, que ell coneix bé per haver assistit a les reunions preparatòries com a membre de l’Agrupament Escolta Cardenal Lluch.

Joan Requesens i Piquer va néixer a Manresa el 1944. És doctor en Filologia catalana i llicenciat en teologia. Va ser catedràtic de Llengua i literatura catalanes a l’Institut Pius Font i Quer de Manresa. Ha publicat estudis sobre Ramon Llull, Arnau de Vilanova, Francesc Eiximenis, Joan Lluís Vives i la família valenciana dels Borja. També estudis i edicions sobre profecies religiosopolítiques del temps de Ferran el Catòlic, investigacions sobre la Renaixença, i més en particular sobre Jaume Collell i Jacint Verdaguer. És membre corresponent de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona i membre de la Societat Verdaguer.

Joan Requesens escriurà per a Memoria.cat una desena de “records personals”. La primera vivència la dedica als seus records d’infantesa al voltant dels antics Dipòsits Vells, “espai únic on jugaren dos vailets, quan la ciutat era grisa, quan tot eren ombres estranyes després d’aquella guerra finida, deien, un primer dia d’abril… Ho deien. Un dir que massa voltes, en aquesta mena de dies, no és un fet. A Manresa també va haver-hi guanyadors, és clar, però nosaltres, a casa, érem dels vençuts”.

A més d’aquest primer “record personal” publiquem també un article seu titulat “Aquell rellotge de l’avi”, en relació amb uns fets que, malgrat que no va viure ell directament, van ser colpidors per a la seva família. Hem considerat que valia molt la plena de publicar-lo.
La finalitat de la secció “records personals” de Memòria.cat és recollir vivències de diferents manresans i manresanes que ens permetin conèixer o enriquir el nostre passat. Trobareu els articles dels diferents col·laboradors en aquest enllaç:

www.memoria.cat/records-personals

Fins ara han participat en aquest apartat Josep Arola Sierra, Àngels Arrufat Dalmau, Joan Aurich i Casals, Josep Maria Bertran Teixidor, Ramon Bohigas Santasusagna, Montserrat Bozzo Roqué, Dolors Cabot Cos, Francesc Comas Closas, Xavier Domènech Sala, Josep Fuentes Ribas, Joan I. Garcia Codina, Antònia Maria Gorgas Bargay, Juli Grandia Cortina, Joan-Esteve Guillaumet Pérez, Ramon Majó Lluch, Josep Maria Massegú i Bruguera, Gonçal Mazcuñán i Boix, Clotilde Morales Coca, Ignasi Perramon i Carrió, Josefina Recasens Guitart, Enric Roca Carrió, Ignasi Segon Comellas, Jaume Serra i Carné, Francesc Serra Feu, Jaume Serra Fontelles, Joan Maria Serra Sala, Lluís Soldevila Mominó, Ricard Tomàs i Puig, Jaume Torras Rodergas, Marc Viader i Pericas, Joan Vilamala i Terricabres, Joan Vila-Masana i Portabella i Joaquín Vizcaíno Grima.

Buscar a tot memoria.cat