Itinerari guiat per la destrucció i reconstrucció d’esglésies a Manresa

Aquest dissabte, 20 d’octubre, a les 10 del matí, començarà a la Seu un itinerari guiat que resseguirà els llocs on hi havia sis de les esglésies enderrocades totalment o parcialment a Manresa, l’any 1936: la Seu, Sant Miquel, el convent de les Caputxines, Sant Pere Màrtir, el Carme i Sant Ignasi, i l’antic hospital de Santa Llúcia. La visita acabarà a l’Espai Memòries, on es podran veure les imatges inèdites de l’enderroc d’esglésies del fons fotogràfic Josep M. Rosal i d’Argullol.

Es tracta d’una proposta de la segona temporada de l’Espai Memòries del Museu Comarcal de Manresa, que porta per títol Destruccions i Reconstruccions: La violència contra el patrimoni artístic a Manresa arran de la Guerra Civil.

Inicialment aquest itinerari era previst per al 29 de setembre passat, amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni, però es va posposar a causa de la intensa pluja.

L’acte és organitzat de manera conjunta per l’Associació Memòria i Història de Manresa, l’Arxiu Comarcal del Bages, l’Ajuntament de Manresa i el Museu Comarcal de Manresa.

Buscar a tot memoria.cat