Incorporem les transcripcions de l’entrevista de Josep Maria Espinàs sobre la seva estada a Manresa

 

A partir d’avui incorporem a Memòria.cat les transcripcions detallades, vídeo a vídeo, de l’entrevista amb Josep Maria Espinàs que vam dur a terme l’any 2010. La conversa revela una visió íntima i única del pas d’Espinàs per Manresa durant el servei militar entre 1948 i 1949, i conté anècdotes, vivències i la seva relació amb la ciutat. La podeu consultar a www.memoria.cat/espinas, en un web renovat i plenament accessible mitjançant qualsevol dispositiu mòbil.

Realitzada el 30 de gener del 2010 per Josep Alert, Joaquim Aloy i Pere Gasol, l’entrevista d’una hora de durada està desglossada en una sèrie de 20 vídeos on es detallen l’aprenentatge, observacions i emocions de l’escriptor sobre la ciutat bagenca. Les transcripcions estan classificades per temàtiques i relacionades amb cadascun dels vídeos, i són una finestra cap a la vida i les experiències d’Espinàs durant el seu temps a Manresa.

Espinàs, reconegut escriptor i periodista, va arribar a Manresa als 21 anys per complir el servei militar a la caserna del Carme com a alferes de milícies. La seva estada breu, però impactant, ha quedat immortalitzada en les seves manifestacions, que mostren la seva percepció sobre la vida quotidiana, els llocs emblemàtics i la gent de Manresa.

La nova aportació al portal Memoria.cat permet als lectors explorar detalls fascinants sobre la Manresa del passat a través dels ulls de l’escriptor. Espinàs va descriure la ciutat com a vibrant, acollidora i diversa, destacant elements com les partides de dòmino a la Cerveseria, la biblioteca, La Gàbia, el Kursaal, així com les seves interaccions amb la comunitat local.

Us convidem a explorar aquest nou recurs que permet indagar en la visió de Josep Maria Espinàs d’aquesta figura literària i la seva connexió amb la capital del Bages: www.memoria.cat/espinas

 

Buscar a tot memoria.cat