Hem renovat a fons el web “La República a Manresa en un clic (1931-1936)”

7/6/1931: diverses fotografies de l’acte de commemoració de les Bases de Manresa, que va comptar amb l’assistència del president Macià.

 

El web “La República a Manresa en un clic (1931-1936)”, que vam crear l’any 2006, l’oferim ara a través d’una nova plataforma, que ha permès millorar-ne notablement la visualització, la velocitat, la navegació, la usabilitat i la seva consulta des de qualsevol dispositiu mòbil d’avui dia. Amb aquesta actualització i modernització també pretenem arribar a un públic més ampli i sobretot pensant en les generacions més joves.

La renovació i actualització ha consistit en canviar de gestor de continguts (del programa Drupal al WordPress) i migrar-ne tots els continguts, una tasca molt complexa tenint en compte l’ingent volum de documentació gràfica i textual que conté el web, que ocupa 1,3 Gigues de memòria. I és que el web de la República ofereix:

  • més de 250 fitxes sobre notícies o temes comentats que fan referència a la vida política, sindical, econòmica, cultural, religiosa, esportiva, social… de la República a Manresa i de gairebé un centenar de personalitats d’aquell període.
  • uns 1.300 documents de l’època, procedents de diferents arxius, molts d’ells inèdits quan els vam donar a conèixer.
  • més de 400 reproduccions de notícies de la premsa d’aquells anys.
  • més de 600 fotografies i 6 curtmetratges de la Manresa republicana.
  • 170 vídeos de 25 testimonis de l’època.
  • més de 40 talls de veu de persones ja desaparegudes, però a qui havíem enregistrat el seu testimoni.
  • 25 textos de gran interès històric.
  • més de 350 documents del col·leccionable “Els nostres papers a Salamanca” (documents que vam trobar a l’Arxiu de Salamanca i que fan referència a la Catalunya central), que havíem publicat a través del diari Regió7.

El lloc web dedicat a la República continua essent el mateix: www.memoria.cat/republica

Aquesta renovació, modernització i actualització del web ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona.

 

Buscar a tot memoria.cat