Gràcies a tots!

Divendres passat, dia 3 de març, al Restaurant Núria de Barcelona, la nostra Associació Memòria i Història de Manresa va rebre un dels premis Dignitat 2015, atorgats per la Comissió de la Dignitat, pel nostre treball de recuperació de la memòria històrica i la seva difusió a través del portal www.memoria.cat. Va recollir el premi el president de l’entitat, Joaquim Aloy.

També van ser premiats el Col·lectiu Republicà del Baix Llobregat i l’Associació de Víctimes de la Repressió Franquista a Tarragona.

Durant l’acte es va retre un homenatge “In memòriam” a Maurici Serrahima i Camin (1870-1951) i Josep Boix i Raspall (1887-1973) -respectivament president i director general de “la Caixa” abans del 1939-, que van ser destituïts i represaliats pel franquisme. També, coincidint amb el Centenari de l’Aixecament de Pasqua de 1916 a Irlanda, es va homenatjar la memòria de Terence MacSwiney –alcalde de Cork que l’any 1920 va morir en vaga de fam en defensa de la causa irlandesa- amb la presència del seu nét Cathal Brugha.

Agraïm moltíssim a la Comissió de la Dignitat la distinció a la nostra Associació i agraïm totes les múltiples felicitacions que hem rebut arran de la concessió d’aquest premi.

Buscar a tot memoria.cat