Estrenem un apartat amb els records personals de Xavier Domènech i Juli Grandia

Una contribució a la memòria col·lectiva dels anys 60 ençà

Memoria.cat acull des d’avui una nova secció que aplegarà els records personals de dues persones que tenen moltes coses a explicar sobre la Manresa dels anys 60 en endavant.

Els hem demanat que ens escriguin records i experiències viscudes a Manresa que ens ajudin a conèixer o a enriquir el nostre passat col·lectiu. Són articles que aniran entre la crònica dels fets i la vivència personal. La tria de temes i l’opinió és estrictament personal de cada autor.

Hem demanat aquests “records” a Xavier Domènech Sala i a Juli Grandia Cortina, que van acceptar la nostra proposta, cosa que ens complau i que agraïm.

Xavier Domènech Sala (Manresa, 1955), periodista. Professionalment ha estat vinculat sempre al diari Regió7, del qual va ser subdirector el 1986, director adjunt el 1996 i n’és articulista habitual. El 2002 posà en marxa la nova etapa de Televisió de Manresa. És autor del llibre Manresa Viva (Angle Editorial, 2002).

Juli Grandia Cortina (Sant Fruitós de Bages, 1951). Ha exercit de gestor cultural, sobretot a l’Auditori Pau Casals del Vendrell. Ha col·laborat a la premsa del Bages i del Baix Penedès. Per raons de treball, durant els anys seixanta, va transitar diàriament per Manresa.

Periòdicament aniran publicant a www.memoria.cat les seves columnes de records personals. Xavier Domènech, amb l’espai titulat “Jo hi era”. Juli Grandia amb la secció titulada “Color sèpia”. Cada article també serà divulgat al nostre Twitter i Facebook.

Us convidem a llegir els dos primers “records personals” de Xavier Domènech i Juli Grandia. Xavier Domènech els dedica a les eleccions de 1977 i a la vaga de Lemmerz del 1981. Juli Grandia presenta la secció i fa una mirada nostàlgica al recorregut entre Sant Fruitós de Bages i Manresa dels anys 60.

Trobareu els articles en aquest apartat: https://www.memoria.cat/records-personals/

 

Buscar a tot memoria.cat