En la mort d’Antoni Dalmau i Ribalta

Antoni Dalmau (Foto: AnoiaDiari.cat)

L’Associació Memòria i Història de Manresa vol expressar el seu condol per la mort de l’escriptor, historiador, polític i activista cultural Antoni Dalmau i Ribalta. Amant de la història, entesa com a eina per comprendre el present i per bastir el futur, Antoni Dalmau va ser un amic de la nostra Associació i del portal memoria.cat. Així va expressar-ho sempre que va tenir-ne ocasió. Les seves paraules càlides van ser –i continuen sent avui- un estímul per a nosaltres.

Les recerques que Antoni Dalmau va dedicar a la recuperació de la memòria a l’entorn de l’obrerisme, la Guerra Civil i el primer franquisme, com també la seva sensibilitat per la història local d’Igualada, van fer que ens trobéssim en el mateix camí, i que compartíssim amb ell l’anhel de reivindicar la dignitat dels homes i dones que van creure en valors com la igualtat i la democràcia.

Des de memoria.cat enviem una càlida abraçada als seus familiars i amics, amb la certesa que el seu tarannà humanista ha deixat una petjada en aquest camí a la recerca de les nostres arrels i del nostre futur col·lectiu.

Buscar a tot memoria.cat