Els continguts del portal de Memoria.cat, preservats a la biblioteca digital Archive-It

Archive-It és un programa de la biblioteca digital Internet Archive que col·labora en la preservació de continguts web d’arreu del món. Es tracta d’un servei que permet a institucions i entitats arxivar les seves publicacions digitals al centre de dades d’Internet Archive, una biblioteca digital gestionada per una organització sense ànim de lucre. El seu objectiu és preservar i garantir en el futur l’accés als continguts que allotja.

L’Associació Memòria i Història de Manresa s’ha pogut acollir a aquest servei gràcies a una subscripció gratuïta que Internet Archive ofereix a entitats sense ànim de lucre i gràcies al suport tècnic de l’Arxiu Municipal de Manresa, amb qui l’Associació ha estat treballant durant temps prolongat en aquesta iniciativa.

Es tracta d’una estratègia de preservació dels continguts del nostre portal memoria.cat. Gràcies, doncs, a aquest servei, des d’ara el centenar de webs de www.memoria.cat es troben allotjats a l’Archive-It. L’accés es pot fer també mitjançant el cercador de col·leccions de la biblioteca web d’Internet Archive: https://www.archive-it.org/organizations/2152.

 Agraïm a l’Archive-It que hagi acollit els nostres fons documentals dins del seu ric i immens fons digital i a l’Arxiu Municipal de Manresa la seva plena col·laboració per fer possible l’emmagatzematge permanent de tots els continguts de www.memoria.cat pensant en el futur.

Buscar a tot memoria.cat