El proper 17 d’abril, projecció del documental “Transmissions. Memòries de Lluís Sala”

El proper dimecres 17 d’abril, a les 19:30, es presenta a Manresa el documental Transmissions. Memòries de Lluís Sala, a l’auditori de la Plana de l’Om, en un acte organitzat per l’Associació Memòria i Història de Manresa (memoria.cat), amb la col·laboració de Cine Club de Manresa. El documental ha estat produït per la Fundació Aplicació de Callús i dirigit pel nét del protagonista, Jordi Algué Sala. L’acte tindrà la presència del mateix protagonista, Lluís Sala Sala

Transmissions recupera el testimoni d’un dels darrers supervivents de la Guerra Civil, de 97 anys i resident a Callús. Lluís Sala va fer la guerra enquadrat en una secció de transmissions i va participar en les principals batalles de la contesa, al front d’Aragó. Posteriorment s’exilià a França, on fou internat als camps de concentració de Sant Llorenç de Cerdans i Sèt-fonts. A partir dels anys 70 es començà a interessar per la guerra i n’acabà fent un dels principals leitmotivs de la seva vida, fins al dia d’avui.

El documental ofereix una reflexió sobre els processos de memòria iniciats darrerament al nostre país, en un relat construït a partir de la mirada del nét del protagonista. Tramissions compta amb la participació de destacats historiadors i revisita els espais del conflicte, ara conservats com a llocs de memòria.

Podeu trobar més informació en aquest enllaç.

Buscar a tot memoria.cat