El divendres 22 es presenta el web “Jacint Carrió i Vilaseca (1916-2000). Manresà deportat a Mauthausen i Gusen”

Montserrat Roig i Jacint Carrió 18/4/1977. Jacint Carrió i Montserrat Roig a la presentació del llibre Els catalans als camps nazis, a  Manresa

El divendres 22 de gener, a les 8 del vespre, al Centre Cultural el Casino de Manresa (Passeig de Pere III 27) tindrà lloc la presentació del nostre web “Jacint Carrió i Vilaseca (1916-2000). Manresà deportat a Mauthausen i Gusen”.

Hi intervindran:

  • Jordi Basiana (Associació Memòria i Història de Manresa)
  • Joaquim Aloy (Associació Memòria i Història de Manresa i autor del web)
  • Rosa Toran (presidenta de l’Amical de Mauthausen)
  • Roger Sempere Roig (fill de Montserrat Roig)
  • Jordi Guixé, responsable de Projectes i Espais de Memòria del Memorial Democràtic
  • Carles Llussà, director dels Serveis Territorials d’Interior, Relacions Institucionals i Participació a la Catalunya Central

Jacint Carrió, de fermes conviccions republicanes i catalanistas, va sobreviure durant més de 4 anys als camps d’extermini de Mauthausen i Gusen. En sortir-ne, va dedicar bona part de la seva vida a explicar arreu les atrocitats que hi va viure per evitar que mai no es tornés a repetir una barbàrie com aquella.

El seu testimoni va quedar recollit en el seu llibre de memòries Manresa-Mauthausen-Gusen. Deportació i retorn d’un home compromès amb la llibertat i també en el llibre Els catalans als camps nazis de Montserrat Roig, amb qui va establir una excel·lent relació.

L’elaboració del web ha comptat amb el suport del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya.

Buscar a tot memoria.cat