El centenari d’Amat-Piniella arriba aquesta setmana a un dels moments culminants

Estrena de la versió teatral de “K.L. Reich” i inauguració d’una exposició sobre l’escriptor manresà

L’estrena de l’espectacle K.L. Reich: home vs camp i la inauguració de l’exposició Joaquim Amat-Piniella: escriure contra el silenci, previstes per a dijous i divendres d’aquesta setmana, respectivament, marcaran un dels punts culminants del centenari del naixement de l’escriptor manresà, que a partir d’ara, i fins al mes de juny, inicia un dels trams més densos de la seva programació.

L’adaptació teatral de K.L. Reich -que serà posada en escena a la Sala Petita del Teatre Kursaal, aquest dijous 25 d’abril, a les 9 del vespre- és dirigida per l’actor manresà Ivan Padilla, que compartirà escenari amb Dani Ledesma, Laia Oliveras i Àlex Guix, que completen el repartiment. El muntatge -que comptarà també amb la música de Ferran Barrios– ha estat produït per l’Ajuntament de Manresa i el Kursaal, amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes i la col·laboració de Club Editor.

Al seu torn, l’exposició Joaquim Amat-Piniella: escriure contra el silenci, serà inaugurada el divendres 26 d’abril, a les 8 del vespre, al Centre Cultural el Casino, on es podrà visitar fins al 24 de juny. La mostra -produïda per l’Ajuntament de Manresa, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Institució de les Lletres Catalanes- ha estat comissariada per l’equip format per Josep Alert, Joaquim Aloy, Llorenç Capdevila i Àngels Fusté. Dissenyada per Estudi Mestres, l’exposició oferirà un recorregut a través de les principals etapes de la vida d’Amat-Piniella, no tan sols per mitjà de l’exhibició de materials representatius de l’escriptor -alguns d’ells inèdits-, sinó també per mitjà d’un relat que incorporarà elements de caràcter sensorial. Joaquim Amat-Piniella: escriure contra el silenci es podrà visitar de dimarts a diumenges, entre les sis de la tarda i les nou del vespre.

Buscar a tot memoria.cat