Donem suport a la proposta d’homenatjar els deportats manresans amb una placa i les llambordes Stolpersteine

Òmnium Cultural i l’Associació Memòria i Història de Manresa fem nostra la proposta de les alumnes de l’IES Pius Font i Quer, Alejandra Ibarra i Ariadna Moyano, en el seu treball de recerca dirigit pel professor Jordi Pons, d’honorar la memòria dels deportats manresans.

En aquest sentit, el dia 1 de febrer vam presentar una instància a l’Ajuntament de Manresa on mostrem el suport de les dues entitats a la iniciativa de les estudiants d’instal·lar a la ciutat de Manresa una placa amb el noms de tots els deportats i les llambordes commemoratives conegudes amb el nom d’Stolpersteine, davant dels seus domicilis o llocs de treball.

D’aquestes llambordes, creades per l’artista alemany Gunter Demnig, n’hi ha actualment 48.000 a diferents països europeus. A l’Estat espanyol només n’hi ha en un municipi, Navàs, on s’hi van instal·lar l’abril del 2015. Considerem que Manresa també les ha de tenir en homenatge i record als manresans que van haver de patir l’horror nazi i els estralls de la II Guerra Mundial. Considerem que, més de 70 anys després de l’alliberament dels camps nazis, ja és hora de normalitzar la memòria col·lectiva d’aquells dissortats fets tot recordant-los públicament i en la nostra vida quotidiana.

Buscar a tot memoria.cat