Divendres 5 de febrer: l’espectacle Molotov, sobre la mort de l’obrer i sindicalista Cipriano Martos

La sala petita del Teatre Kursaal de Manresa acollirà aquest divendres, dia 5, a les 20:00 h, l’espectacle Molotov.

Es tracta d’un colpidor muntatge basat en el llibre Caso Cipriano Martos del periodista Roger Mateos, on es reconstrueix la història d’aquest militant antifranquista mort el 1973.

Cipriano Martos Jiménez (Huétor-Tájar,1942 – Reus,1973) era un obrer i sindicalista que va treballar a Sabadell, Terrassa i Reus. Era membre del FRAP. El 1973 va ser detingut per la Guàrdia Civil per la distribució de propaganda subversiva i per haver fet diverses pintades a Igualada. Després d’interrogatoris i tortures sense que confessés ni delatés ningú, se li va fer ingerir un líquid semblant al còctel Molotov, que li acabaria destrossant l’aparell digestiu i produint la mort al cap de vint dies.

El cas Cipriano Martos és un dels que forma part de la Querella argentina contra els crims del franquisme, que porta la jutgessa Servini, contra els responsables de la dictadura franquista. L’Ajuntament de Sabadell va dedicar a Cipriano Martos una plaça al barri on havia viscut.

L’espectacle Molotov està dirigit pel manresà David Pintó i interpretat per l’actor igualadí Joan Valentí, que recentment ha tingut un gran èxit amb la representació de l’obra “Mort a les cunetes”, sobre la història de les vuit persones de Súria i Valls de Torroella que el febrer del 1939 van ser tretes de la presó de Manresa per la Guàrdia Civil i afusellades a Can Maçana.

Podeu adquirir l’entrada de l’espectacle Molotov al web del Teatre Kursaal

 

Buscar a tot memoria.cat